Lions Nederland

Doe de Lions voetafdruktest en bepaal jouw impact op de Aarde

Leefomgeving is één van onze vijf internationale kernthema’s. Vanuit Lions Nederland geeft Stichting Lions & Duurzame Leefomgeving mede invulling aan dit thema. Met deze voetafdruktest maken we het voor elk lid mogelijk om een persoonlijke voetafdruk te meten. Ben je geen lid van Lions en wil je een voetafdruktest doen? Ga dan graag naar www.voetafdruknederland.nl en doe daar de test.

Met circa 50 meerkeuzevragen meet deze test jouw ecologische voetafdruk en jouw overshootday. Invullen kan gemiddeld in circa vijftien minuten. Daarna zie je jouw voetafdruk en kun je tips zien voor het verkleinen ervan. Als je het antwoord op een vraag niet weet, is er vaak ook een keuze ‘weet ik niet’ of je doet een schatting.  

Het landelijk streven is dat elke Lions club minimaal één ‘duurzaamheidsofficer’ heeft. Ben jij dit of wil je dit worden voor jouw club? Bij aanvang van de voetafdruktest kun je dat aangeven. En vul dan in ieder geval ook je e-mailadres in zodat we je kunnen vinden. Een aparte e-mail naar duurzaam@lions.nl kan natuurlijk ook. 

Klik op VOLGENDE STAP en ontdek wat jouw voetafdruk en overshootday is. 

Veel succes met het invullen en eventueel verkleinen van je voetafdruk!

Door duurzaam te leven maak je jezelf en anderen blij!